Linda betrapte Jeroen wél op vreemdgaan

Linda de Mol betrapte Jeroen wel op vreemdgaan
Door: Charlotte Wijnen
20-09-2022

Hoewel Linda de Mol in haar statement duidelijk maakt niets te hebben geweten van het grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen, geeft ze nu wél toe dat ze hem heeft betrapt op vreemdgaan. ,,Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten.”

Schaamte

Linda noemt 12 januari 2022, de dag waarop het Voice-schandaal naar buiten werd gebracht, ‘een vernietigende klap’. Er kwam een hoop schaamte bij kijken, zo legt ze uit in LINDA.

,,Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij – door een niet-kloppende zin in Jeroens statement – een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice.”

Flirten met een andere vrouw

Toch blijkt Linda achteraf wél te hebben geweten dat Jeroen flirtte met andere vrouwen. Vlak voor de openbaringen van Tim Hofman zaten Linda en Jeroen in een relatiecrisis, iets wat niemand wist. Linda had ontdekt dat Jeroen via Instagram met een andere vrouw aan het flirten was.

‘Uiteindelijk zijn we gaan praten’

,,Let wel: flirtte”, verduidelijkt Linda in haar blad. ,,En niet met iemand van The Voice. Dit was beslist geen seksueel grensoverschrijdend gedrag, wel gedrag dat je in een relatie niet pikt. Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten.”

‘Ingesleten patroon’

Volgens Linda bood Jeroen destijds zijn excuses aan en zei hij dat het een ‘ingesleten patroon’ was. Hij beloofde haar dat hij er alles aan zou doen om het goed te maken.

,,Dus toen hij beloofde in therapie te gaan, is het me gelukt het vertrouwen in ‘ons’ helemaal te herwinnen”, aldus Linda. ,,Ik heb zelfs geloofd dat we, doordat we iets overwonnen hadden, gegroeid waren in onze relatie en er sterker en gelukkiger uit waren gekomen. Ik was happyer dan ooit. En dan komt er zo’n mail…”

Meer DenD