Linda de Mol neemt Oekraïense vluchtelingen in huis

Linda neemt vluchtelingen in huis
Door: Charlotte Wijnen
30-03-2022

De heftige beelden uit Oekraïne van moeders die met jonge kinderen op de vlucht zijn, hebben er ook flink ingehakt bij Linda de Mol. Ze besloot actie te ondernemen en vluchtelingen in haar huis op te vangen.

Linda de Mol heeft vijf Oekraïense vluchtelingen opgevangen in haar villa in Het Gooi. Het gaat om een moeder, drie kinderen en een oma.

Actie ondernemen

Dochter Noa en zoon Julian zijn uit huis, waardoor het de laatste tijd al een stuk stiller was in huize De Mol. Maar sinds de breuk met Jeroen Rietbergen, die in januari naar een verslavingskliniek in Amerika vertrok, woont Linda alleen in de enorme villa.

Toen Linda de heftige beelden uit Oekraïne zag, wist ze dat ze actie moest ondernemen. Ze woont tenslotte in een enorm huis dat genoeg ruimte biedt voor een heel gezin. Een moeder met haar drie jonge kinderen en hun oma slapen sinds deze week dan ook thuis bij Linda.

Chauffeur spelen

Volgens weekblad Weekend maakt Linda het gezin overdag wegwijs in de omgeving en maakt ze ’s avonds een heerlijke maaltijd voor ze klaar. En hoewel ze normaalgesproken zelf gebruikmaakt van chauffeurs, speelt Linda de afgelopen dagen de chauffeur om het gezin overal heen te brengen.

Vijf mensen in huis

,,Het klopt”, bevestigt Linda’s manager in weekblad Weekend. ,,Linda heeft in totaal vijf mensen in huis genomen. Een moeder die gevlucht is met haar drie jonge kinderen. Een zoon van 15, een dochter van 8 en nog een baby. Ook de moeder van de vrouw is meegekomen naar Nederland.”

Ook benadrukt de manager dat het gezin echt bij Linda in huis woont en niet op een andere plek verblijft. ,,Zij wonen echt bij Linda in huis, dus niet in een tuinhuis of iets dergelijks.”

BuzzE

Meer DenD