Linda de Mol neemt wraak op Angela de Jong: ‘Heel sneu’

Door: Charlotte Wijnen
03-10-2022

Linda de Mol bootst in haar nieuwe tv-serie Five Live de Nederlandse tv-wereld na. Zelfs een look-a-like van Angela de Jong komt voorbij, al is zij maar heel kort te zien. Linda laat haar namelijk al snel verongelukken. De wraakactie zorgt voor een hoop afkeuring bij kijkers. ,,Heel sneu.”

De nieuwe serie van Linda de Mol verscheen gisteren voor het eerst op televisie. De reacties zijn niet mals: kijkers klagen over het amateurtoneel en vooral de wraakactie op Angela de Jong valt niet in de smaak.

Linda laat nep-Angela verongelukken

In de serie was te zien dat Irene Moors in de huid kroop van Ellen Boetselaar, een personage dat overduidelijk Angela moet voorstellen. De look-a-like van Angela schuift aan in de talkshow van Linda’s personage waarna al snel een pittige discussie volgt.

Maar dan valt er plotseling een studiolamp op Angela’s personage, die vervolgens voorover op tafel valt. De bloedspetters zitten overal en nep-Angela lijkt de klap niet te hebben overleefd.

‘Dit gaat te ver’

Het is geen geheim dat Linda een hekel heeft aan Angela. Zo noemde ze haar ‘sneu’ en ‘intens vals’. Kijkers vinden het dan ook een sneue bedoeling dat Linda het personage laat verongelukken.

,,Zelden zulke opzichtig doorzichtige vendetta tv gezien. Je laat je wel heel erg kennen, zelfs als het allemaal met een knipoog bedoeld is”, twittert een kijker. Een andere kijker vindt de actie veel te ver gaan. ,,Je kan een ontzettende hekel aan Angela de Jong hebben, maar in een serie een look-a-like dood laten gaan gaat wel erg ver he. Sneu.”

‘Drama om naar te kijken’

Ook over de serie zelf hebben kijkers weinig positiefs te zeggen. ,,Voor een komische dramaserie was het A) niet komisch en B) was het een drama om naar te kijken. En saai ook. Zonde”, schrijft een kijker.

Meer DenD