Linda de Mol reageert op kritiek na interview Rutte

Linda de Mol
Door: Eva Steins
11-12-2020

Linda de Mol is het oneens met de kritiek die zij krijgt op haar talkshow Linda’s Wintermaand. Critici zouden vallen over het ‘gebrek aan diepgang’ in de show: Linda zou volgens hen scherper moeten interviewen en had premier Rutte harder moeten aanpakken over onder andere zijn coronabeleid. Linda bijt hard van zich af…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kijkers genoten van de eerste aflevering van de talkshow waarin Floortje Dessing en premier Mark Rutte aanwezig waren. Rutte vertelde openhartig over zijn liefdesleven en het verlies van zijn moeder.

Luchtig

Aan het AD vertelt Linda dat zij de kritiek op haar ‘te luchtige’ talkshow zat is. ,,Ik moet voor mijn gevoel heel de tijd uitleggen dat mijn programma daar niet voor is. Ik heb nooit beweerd een journalist te zijn en Linda’s Wintermaand is daar ook het format niet naar.”

Het ‘aan de tand voelen’ wat bij andere programma’s wel gebeurt, wil Linda zich niet mee bemoeien.

,,Ik ben op zoek naar levensverhalen. Ik vraag naar iemands jeugd, wat iemand heeft gevormd, hoe iemand omgaat met de kritiek die hij of zij krijgt. Bij mij krijgen ze de kans niet om een heel partijprogramma onder de aandacht te brengen, juist niet. Het gaat om de persoon zelf. Ik heb vaker politici op de bank gehad in Linda’s Zomerweek, als Jeanine Hennis-Plasschaert, Alexander Pechtold en Jesse Klaver. Ik ga het niet met de een wel over politiek hebben en met de ander niet. Ik maak geen onderscheid.”

LEES OOK:

Mark Rutte staat open voor een relatie

Meer DenD