Linda de Mol schept duidelijkheid over ‘photoshop’

Cover Linda
Door: Lies Jansen
15-07-2020

Voor de nieuwe LINDA, ging Linda de Mol samen met enkele andere BN’ers uit de kleren. Speciaal voor de ‘body positieve’-cover hebben ze bewerkingen en fotoshop vermeden. Toch ontvangt Linda een enorme hoeveelheid reacties. De foto zou volgens kijkers WEL bewerkt zijn… Linda is nu heel duidelijk.

‘Dat is mijn lijf’

,,Wat betreft de suggesties dat er sprake zou zijn van Photoshop (sommigen beweerden zelfs dat er een heel ander lichaam aan mijn hoofd geplakt is) kan ik garanderen dat ik ABSOLUUT niet slanker of strakker geshopt of hoe dan ook veranderd ben”, laat Linda weten op de website van het magazine.

,,Dan zou dit zijn doel natuurlijk ook compleet voorbijschieten. Het idee alleen al: aandacht besteden aan bodypositivity en dan met een bewerkte foto aan komen. ‘Het kan niet, die best dunne armen met dat brede onderlijf’, schreef iemand. Tja, dat is dus mijn lijf. Als ik had gephotoshopt, had ik mezelf wel een taille gegeven.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zoektocht BN’ers was pittig

De zoektocht naar BN’ers die zonder fotoshop in het blad wilden staan, was pittig. Hoewel de BN’ers het een enorm goed initiatief vonden, was het voor sommige vrouwen toch te spannend. Linda heeft ook veel positieve reacties ontvangen: ,,Heel fijn om te lezen en precies wat de bedoeling van deze cover was, want ik vond het echt doodeng om op mijn leeftijd en met mijn maatje in bikini te poseren.”

Meer DenD