Linda Hakeboom over dat nare ‘stemmetje’

Door: Kees van der Made
26-01-2022

Linda Hakeboom heeft een strijd van ruim een jaar tegen kanker gevoerd. In november was haar behandeling afgerond. ,,Ik heb nog steeds een stemmetje in mijn hoofd dat zegt: ‘Houd er rekening mee dat het weer terug kan komen’”

In 2020 kreeg presentatrice en documentairemaakster Linda Hakeboom (34) slecht nieuws: Ze had borstkanker. Een moeilijke periode brak aan en ze was blij met de steun die ze van veel mensen kreeg. ,,Het gevoel dat er een klein legertje aan goede mensen achter je staat is onbetaalbaar’. Ze besloot op linda.nl een documentaireserie te maken over haar strijd tegen de ziekte…

Uitzaaiingen
Daarin liet ze onder andere zien wat de gevolgen zijn van, bijvoorbeeld, chemotherapie. Maar ook de impact van de ziekte zelf. In eerste instantie dachten ze dat het alleen in haar borst zat. Later bleek dat er ook uitzaaiingen in haar lymfeklieren zaten. ,,Dan ga je wel denken: Waar zit het dan nog meer? Ik heb vaak nagedacht over de dood en wat er gebeurt als het niet goed gaat”, aldus Linda.

Afgerond
De strijd tegen de kanker duurde meer dan een jaar. Afgelopen november kon de presentatrice goed nieuws brengen. De behandeling was afgerond. ,,Nu ga ik weer vooruit”, liet ze weten. In Grazia vertelt ze nu: ,,Ik heb nog steeds een stemmetje in mijn hoofd dat zegt: ‘Houd er rekening mee dat het ook weer terug kan komen.” Haar artsen denken dat alle cellen zijn weggesneden, maar kunnen geen garantie geven. In februari moet Linda Hakeboom weer een scan laten maken: ,,Dat is opnieuw heel spannend.”

Meer DenD