Liverpool krijgt misschien nog museum voor Beatles

Door: DitjesDatjes
28-10-2021

Liverpool krijgt er misschien een Beatles-museum bij. Volgens de BBC heeft Rishi Sunak, de Britse minister van Financiƫn, 2 miljoen pond uitgetrokken om het prestigieuze nieuwe project te gaan ontwikkelen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het geld is bedoeld voor de gemeente Liverpool om een goed businessmodel te gaan ontwikkelen voor de nieuwe attractie. De gemeente zocht vanaf 2018 al steun bij de landelijke overheid voor het project.

Burgemeester Steve Rotheram van Liverpool stelde in een reactie dat het een “unieke ervaring met wereldwijde uitstraling” moet worden. Hij wekt hoge verwachtingen door te zeggen dat het “een experience moet worden die de wereld nog nooit heeft gezien”. Meer details gaf Rotheram verder nog niet.

Het initiatief is overigens niet onverdeeld enthousiast ontvangen. De oppositiepartijen in de gemeenteraad wijzen erop dat de Britse stad al meerdere grote attracties kent die gewijd zijn aan de volgens velen beste Britse band aller tijden. Er is al een Liverpool Beatles Museum en er zijn thematische trekpleisters als The Beatles Story en The Cavern Club. Ook komen er veel toeristen naar de huizen waar Paul McCartney en John Lennon opgroeiden.

De attracties hebben een zwaar jaar achter de rug vanwege de coronacrisis en verdienen op dit moment vooral steun en geen nieuwe concurrentie, stellen de partijen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD