Loog Quincy Promes over de steekpartij?

Promes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het heeft er alle schijn van dat Quincy Promes, destijds voetballer bij Ajax, loog over zijn rol in de steekpartij in de zomer van 2020. In een uitgelekt geheim telefoongesprek met zijn oom en tante bekent Promes dat hij zijn neef inderdaad heeft toegetakeld.

Nieuwsuur kreeg de gelegenheid om het strafdossier van de voetballer in Russische dienst in te zien. Uit het gesprek van Promes met zijn familie bevestigt hij dat hij inderdaad zijn neef toetakelde.

Dit alles is extra pijnlijk voor Ajax die Promes geloofde op zijn woord over de gebeurtenissen op 25 juli 2020 tijdens een bedrijfsfeest in Abcoude. Uit de verslaglegging van het telefoongesprek blijkt zelfs dat Promes veel verder had willen gaan dan alleen de mishandeling van zijn neef.

Nieuwsuur openbaarde dinsdagavond het gesprek van Promes met o.a. zijn vader, moeder en tante. Voor Promes uiterst pijnlijk, want hierdoor komen zijn verklaringen in de weken na zijn arrestatie in een geheel ander daglicht te staan. Binnen Ajax geloofden onder anderen trainer Erik ten Hag Quincy Promes op zijn woord. De huidige speler van Spartak Moskou mocht zelfs weer spelen.

Bondscoach Frank de Boer riep hem nog op voor het EK. Opvolger Louis van Gaal zag daar overigens vanaf.

De citaten van Promes zijn allesbehalve vredelievend.

Promes in het telefoongesprek dat door de politie werd getapt:

,,Als iemand disrespectvol of praten over onze familie of iets probeert dan ga je zien wie ik ben, niet de voetballer maar de andere kant…”

,,Hij is vrijpostig. Hij heeft het vandaag geweten. Ik kon het niet laten.”

,,Jullie hebben geluk dat ik meer met een vuurwapen loop want anders was die tori nog lelijker gelopen.”

Tags

ABCOUDEAJAXERIK TEN HAGQUINCY PROMES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie