Loretta Schrijver vindt het niet erg dat Koffietijd stopt: ‘Ik ben geen ochtendmens’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Na dertien jaar komt er dan nu echt definitief een einde aan het programma Koffietijd. Loretta Schrijver vindt dat niet zo erg, het geeft ook weer wat ruimte, schrijft tijdschrift Weekend.

Loretta Schrijver is in de afgelopen jaren een vertrouwd gezicht geworden als één van de presentatrices van Koffietijd. Samen met Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland presenteerde ze het ochtendprogramma.

Loretta vindt het mooi dat het zolang op de buis is geweest. ,,Quinty en ik zijn ooit begonnen met de gedachte of we het twee maanden vol konden houden”, vertelt ze aan Weekend. ,,Toen kregen we te horen dat we door zouden gaan. Elk seizoen was het weer de vraag óf het door zou gaan, maar aan alles komt een eind. Ik ga er niet onder gebukt.”

Opmerkelijke onthulling

Loretta doet ook een opmerkelijke onthulling: ze is helemaal geen ochtendmens. Een dagelijks programma presenteren om 10:00 uur ’s ochtends ging haar dan ook niet in de koude kleren zitten. ,,Het went ook écht niet. Op het moment dat ik weer vroeg op moet – ik moet er om zeven uur zijn – krijg ik twee dagen van te voren al kriebels. Dan kan ik precies díé nacht niet slapen als ik vroeg op moet. Ik loop altijd achter mezelf aan met dat vroeg opstaan. Ik weet best dat ze in de ziekenhuizen ook om zeven uur beginnen, om maar wat te noemen, maar och… Ik druk toch die wekker de hele tijd weg voordat ik een keer uit mijn bed kom. Dat is al een marteling.”

Switch naar radio

De presentatrice gaat niet op zoek naar iets anders, maar de prikkel van werk heeft ze wel nodig. ,,Ik denk dat er anders niet zoveel uit mijn handen komt”, zegt ze. Wat Loretta haar nieuwe project wordt weet ze nog niet, maar misschien maakt de televisiepersoonlijkheid wel de switch naar radio. ,,Ik zou niet weten waarom niet, want radio is een ontzettend leuk medium”, beaamt de voormalig nieuwslezeres.

Tags

KOFFIETIJDLORETTA SCHRIJVEROCHTENDMENSRADIOTELEVISIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck