Lot OG3NE ligt al voor de helft vast

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Caroline Vlietstra

KIEV – Het lot van OG3NE op het Eurovisiesongfestival in Kiev ligt al voor de helft vast. De drie zussen zongen woensdagavond hun nummer Lights and Shadows in een doorloop van de tweede halvefinaleshow, die door de vakjury’s wordt beoordeeld.

Lisa, Amy en Shelley treden als zesde aan in de line-up van in totaal achttien acts. Hoewel de generale repetitie woensdagmiddag niet helemaal vlekkeloos verliep door een te vroege start van een van de dames, ging de uitvoering woensdagavond zoals gepland. Het trio sprak eerder op de dag al de verwachting uit dat hun act ’s avonds, voor het eerst voor een zaal vol publiek, nog net wat extra vuur en passie zou krijgen. Uiteindelijk kregen de zussen na hun optreden zelfs vanuit het perscentrum applaus.

De jury’s van deskundigen uit de landen die aantreden in de tweede halve finale bepalen 50 procent van de puntenverdeling. De tv-kijkers in de deelnemende landen mogen op basis van de live-uitzending donderdagavond hun stem uitbrengen.

John Ewbank

Ook de Nederlandse vakjury verdeelt zijn punten woensdagavond. John Ewbank, Gordon Groothedde, Marjolein Dekkers, Erica Groeneveld en Matthijs van Duijvenbode bekeken in Nederland via een speciale, beveiligde verbinding de show die in Kiev werd opgevoerd. Van Duijvenbode deed vorig jaar mee aan het Europese liedjesfestijn als toetsenist van Douwe Bob.

Nadat het Europese tv-publiek donderdagavond zijn stem heeft uitgebracht, is duidelijk welke tien van de achttien deelnemers een plaats in de finale hebben veiliggesteld.

 

BuzzE

 

 

Tags

EUROVISIE SONGFESTIVAL 2017JOHN EWBANKO'G3NE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck