Louis Hartlooper Prijs voor IFFR-boek 25 Encounters

Door: DitjesDatjes
22-09-2022

De jaarlijkse Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie is donderdag uitgereikt aan het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) voor het boek 25 Encounters. Marjan van der Haar nam de prijs namens het IFFR in ontvangst tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het boek bevat 25 gesprekken tussen uiteenlopende mensen die allemaal op de een of andere manier verbonden zijn aan het IFFR.

Gelukkig is er bij het samenstellen van dit boek nergens voor de gemakkelijkste weg gekozen, zo wordt er gesteld in het juryrapport. “Natuurlijk zijn er anekdotes en terugblikken op de ontstaansgeschiedenis van het festival, maar de gesprekken worden open en eerlijk gevoerd, waarbij er ook ruimte is voor verhalen over de mindere kanten van intensieve samenwerkingen. Door deze uitwisseling van uiteenlopende ideeën, roept het boek de sfeer op van het IFFR, waar mensen van over de hele wereld samenkomen en zich onderdompelen in de filmcultuur.”

De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie is voor de achttiende keer uitgereikt aan een persoon/organisatie die zich met een publicatie verdienstelijk heeft gemaakt voor de geschreven filmcultuur.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD