Lubach fileert RUMAG. Duizenden volgers kwijt

Arjen Lubach
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

RUMAG. is duizenden volgers verloren nadat Arjen Lubach gisteravond in Zondag met Lubach felle kritiek uitte op het merk. Er worden massaal negatieve Tweets verstuurd over RUMAG. en volgens velen zal het bedrijf deze crisis niet overleven.

Speciaal T-shirt

Volgens Arjen probeert het bedrijf geld te verdienen door grappige teksten over het coronavirus op shirts en andere producten te drukken en door teksten te delen via sociale media. Zo staat er bijvoorbeeld ‘Krijg de corona’ en ‘coronalijer’. Teksten die sowieso volgens Arjen niet kunnen, maar nog erger is dat RUMAG. een speciaal t-shirt heeft uitgebracht met de tekst ‘Ik.geloof.in.jou.en.mij’ en belooft dat tien euro van ieder gekocht shirt naar het goede doel gaat. De overige vijf steken ze in eigen zak.

Daarnaast probeert het bedrijf volgens Arjen ook geld te verdienen met andermans teksten. Zo werden er shirts en truien gedrukt met de tekst ‘Wijnen, wijnen, wijnen’, van Martien Meiland. Volgens RUMAG. zelf een grijs gebied, maar Arjen vindt het ‘supertriest’ dat het bedrijf andermans teksten afpakt.

‘Volledige winst naar goede doel’

Als tegenactie heeft Arjen zelf een shirt op de markt gebracht met precies dezelfde tekst als op het shirt van RUMAG. maar dan met komma’s in plaats van punten. ,,,Wil je toch geld geven aan het Rode Kruis en niet hoeven rondlopen met T-shirts van het meest trieste merk van de huidige eeuw? Dan weet ik wel iets beters.” De prijs van dat shirt is hetzelfde als van die van RUMAG., namelijk 15 euro. Maar niet 10 euro van dat bedrag, maar het hele bedrag wordt gedoneerd. ,,Dus je betaalt minder en je loopt niet in een shirt van jattende binnenmutsen. Dat komt omdat niemand er iets aan verdient en de volledige winst dus naar het Rode Kruis gaat.”

RUMAG. probeerde nog gevat te reageren door op Instagram te posten ‘Zondag.met.RUMAG.’, maar volgers kunnen dat niet waarderen. ,,Ik.vond.hem.wel.een.punt.komma.hebben”, ,,Lubach heeft een heel goed punt”, en ,,Dit zou zomaar eens het einde van RUMAG. kunnen zijn”, schrijven zij.

Inmiddels hebben al duizenden mensen RUMAG. ontvolgd. Het is afwachten of het merk nog met een serieus statement en uitleg komt, of het bij de Instagrampost houdt.

https://www.instagram.com/p/B-VQ8UVAuAn/

 

Tags

CORONAGOEDE DOELINSTAGRAMLUBACHPOSTRUMAGSHIRTZONDAG MET LUBACH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck