Lupin grootste Franse Netflix-hit

Door: DitjesDatjes
19-01-2021

De serie Lupin is in de eerste 28 dagen dat het op Netflix staat door 70 miljoen abonnees bekeken. Daarmee is het de grootste Franse hit op de streamingsdienst. Dat maakt het bedrijf bekend, vooruitlopend op de vierde kwartaalcijfers die later op dinsdag worden gepresenteerd, meldt The Hollywood Reporter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het misdaaddrama staat al “op nummer 1 van de top 10 in tientallen landen, waaronder Brazilië, Vietnam, Argentinië, Duitsland, Nederland en nog veel meer”, aldus het bedrijf. De serie is geïnspireerd op de romans van Maurice Leblanc over de galante dief en vermommingsmeester Arsène Lupin. Hoofdpersoon Assane Diop, gespeeld door Omar Sy, probeert zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Sinds de start van de serie heeft het originele Leblanc-boek 114 jaar na de internationale publicatie wereldwijd ook aan populariteit gewonnen, waaronder in Korea, de VS, Spanje en Frankrijk, zegt Netflix.

Later dinsdag maakt de streamingsdienst meer bekend over de resultaten van afgelopen kwartaal en voorspellingen over het lopende jaar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD