Maagverkleiningen breken huwelijken

Maagbanden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een maagverkleining kan voor veel mensen een oplossing zijn om de strijd tegen de kilo’s te winnen. Maar opvallend is dat een maagverkleining ook huwelijk of relatie kan laten wankelen. Uit Brits onderzoek blijkt dat maar liefst één op de vijf mensen die een maagverkleining ondergaan hun relatie verbreken.

Veranderende interesses

,,Wanneer iemand zo’n gigantisch transformatie doormaakt, kan het hun beeld over zichzelf maar ook over de wereld veranderen”, legt Alexia Dempsey, specialist eetstoornissen bij het Priory Roehampton’s Hospital, uit aan Dailymail. ,,Zo kunnen interesses veranderen of gaat men opeens naar sociale gelegenheden die ze voorheen oversloegen omdat ze het zelfvertrouwen niet hadden om daarheen te gaan.”

Uiteraard moet de persoon die zelf een maagverkleining heeft ondergaan wennen aan alle veranderingen, maar ook hun partner moet meegroeien. Dat gaat niet altijd makkelijk, want de verschillen kunnen te groot zijn. ,,Voor een aantal past hun lifestyle die ze voor hun operatie hadden bij hun nieuwe identiteit. Daarom kunnen ze zich aangetrokken voelen en openstaan tot een nieuwe romantische of seksuele relatie”, legt Dempsey uit. ,,Ze hebben het idee dat ze nu partners kunnen krijgen die ze voorheen niet konden krijgen.”

Tags

MAAGVERKLEININGOBESITASRELATIEUIT ELKAAR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck