Maarten van der Weijden organiseert nieuwe Elfstedenestafette

Door: DitjesDatjes
04-12-2019

Langeafstandzwemmer Maarten van der Weijden maakte woensdagavond in De wereld draait door bekend dat er volgend jaar een nieuwe Elfstedenzwemtocht komt. Hij zei dat het niet de bedoeling is dat hij zelf het water induikt. Het plan is dat BN’ers elkaar in estafette afwisselen om de ongeveer 200 kilometer lange tocht af te leggen.

Onder anderen Claudia de Breij, Syb van der Ploeg en René en Natasja Froger hebben hun medewerking toegezegd om met de zwemtocht geld op te halen voor kankeronderzoek. Presentator Matthijs van Nieuwkerk zei in de uitzending dat hij ook meedoet. “En ik coach en geef het startschot”, aldus Van der Weijden.

Van der Weijden zwom in 2018 voor het eerst de Elfstedentocht om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat jaar haalde hij de finish niet. De tweede poging in juni dit jaar was wel succesvol. Hij haalde daarmee 6,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek.

De estafette wordt van 28 tot en met 31 augustus gehouden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen