Maatregelen wegens slechte kijkcijfers De Scheetjes

De Scheetjes

SBS 6 hoopte met het binnen hengelen van Ik Vertrek-koppel ‘De Scheetjes’ een kijkcijferbom te scoren. Helaas bleek de realiteit anders. De Scheetjes: Bouwen op Bonaire, werd door veel kijkers gezien als een poging tot Chateau Meiland 2.0. Maar SBS 6 heeft nu moeten ingrijpen wegens de lage kijkcijfers. Een klap voor De Scheetjes, ook wel bekend als Hans en Karin.

‘Onvoldoende belangstelling voor de avonturen’

De Scheetjes werd op maandag om 20:30 uitgezonden. Nu zal dit worden verplaatst naar zaterdag 23:30. Eerder gingen de roddels dat het programma van de buis zal verdwijnen. Maar dit is niet het geval. SBS 6 vertelt: ,,Helaas is gebleken dat er onvoldoende belangstelling is voor de avonturen van Hans en Karin. De kijkcijfers waren lager dan gehoopt. We zijn aan het kijken of we een betere plek voor ze kunnen vinden.”

Een tweede project

Karin en Hans vertrokken een aantal jaar geleden naar Bonaire. Hier begonnen ze een mini-adventure golfbaan. Natuurlijk ging de start niet zonder slag of stoot. Ondanks de tegenslagen bleef het koppel positief. Aan de Televizier heeft het stel laten weten bezig te zijn met een tweede project. Een speeltuin met een country & western-thema.