Makers The Passion voegden last minute verwijzing naar Rutte toe

Door: DitjesDatjes
02-04-2021

De tekst over “politieke leiders met een selectief geheugen” die verteller Humberto Tan donderdag uitsprak tijdens The Passion is pas op het laatste moment aan het stuk toegevoegd. De presentator vond dat er een actuele verwijzing in de tekst moest, vertelt hij op Instagram.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“De meest aan mij gestelde vraag na afloop van de Passion? Was die tekst over “politieke leiders met een selectief geheugen” al geschreven of hebben jullie het aangepast naar aanleiding van de actualiteit? Tijdens onze repetities in Roermond was het debat in de Tweede Kamer over “Omtzigt: functie elders” in volle gang. Samen met Marnix, de schrijver van de Verteller, vond ik dat er een actuele verwijzing in de tekst moest”, legt Humberto uit. “We hadden al een andere politieke verwijzing in de tekst, regeren is laveren, maar die hebben we door de andere tekst vervangen.”

Demissionair minister-president Mark Rutte overleefde donderdag maar ternauwernood het debat over de mislukte formatieverkenning. Hij zei daarin geen herinnering te hebben aan het noemen van Pieter Omtzigt tijdens zijn gesprek met de formateur.

Humberto dankt al zijn volgers voor de mooie reacties na afloop van The Passion. “Het was een eer om met zo’n mooi gepassioneerd team te werken aan zo’n indrukwekkende productie”, besluit hij.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD