Man beroemde doventolk ziek op de bank

Irma Muis
Door: DitjesenDatjes
25-03-2020

Irma Sluis is sinds vorige week in een klap een bekende Nederlander geworden. Duizenden Nederlanders keken naar de persconferentie van Marc Rutte en zagen daar Irma staan die alles wat er werd gezegd vertaalde voor de doven en slechthorenden. De man van Irma vertelt nu zelf dat hij ziek thuis op de bank ligt…

Niet laten testen

Terwijl Irma het nog nooit zo druk heeft gehad als nu, kan haar man momenteel niet werken. Frank, zoals haar man heet, ligt naar eigen zeggen ziek op de bank. ,,Ik lig met keelpijn en koorts op de bank”, vertelt de man aan weekblad Story. ,,Ik ga er niet vanuit dat het corona is, maar ik heb me ook niet laten testen. Dan kan niet meer. Dat doen ze niet. Het is vast gewoon de griep.”

‘Ze cijfert zichzelf weg’

Ook Irma is bereid even met weekblad Story te praten en zij laat weten dat het absoluut niet haar doel was om zo bekend te worden en viral te gaan met het gebaar voor ‘hamsteren’. ,,Ik probeer juist op de achtergrond te blijven”, legt zij uit. Frank is trots op zijn vrouw. ,,Ze neemt een goede positie in door niet in de media te verschijnen met tal van interviews. Irma cijfers zich weg ten goede van de mensen die doof en slechthorend zijn, dat is haar rol ook.” Volgens Frank zou Irma er alles aan doen om doven en slechthorenden te helpen.

Meer DenD