Marco Borsato en Ali B in de ban!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Zanger Marco Borsato en rapper Ali B zijn sinds de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik in de ban gedaan door de NPO radiozenders.

In navolging van FunX en NPO 3FM hebben nu ook NPO Radio 1 en NPO Radio 2 besloten muziek van Ali B en Marco Borsato – in elk geval tijdelijk – in de ban te doen. Dit is besloten naar aanleiding van de uitzending van BOOS gisteren.

Ontkend

In die uitzending werden Ali B en Marco Borsato beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Ook muzikaal leider Jeroen Rietbergen zou zich eraan schuldig hebben gemaakt. Op dit moment liggen er twee aangiftes jegens Ali B, waarvan één voor verkrachting. Een kandidaat had aangegeven aangifte te doen tegen Jeroen Rietbergen. Ook tegen Marco Borsato is aangifte gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag, die aangifte is niet gedaan door een (ex-)deelnemer van The Voice. Ali B heeft alle aantijgingen tegen hem tot op heden ontkend en sprak ervan dat de situatie neigt naar een trial by media. Marco Borsato diende tegen zijn aangeefster een aangifte in van smaad en laster.

‘Wederkerig en gelijkwaardig’

Jeroen Rietbergen heeft bekend contacten gehad van seksuele aard en seksueel getinte WhatsAppberichten te hebben uitgewisseld met kandidaten. Hij zag de contacten met de kandidaten toen wel ‘als wederkerig en gelijkwaardig’. Wel erkent hij dat de vrouwen dit wellicht anders beleefd hebben. In zijn verklaring stelt hij: ‘Door dit inzicht ben ik gaan beseffen dat mijn gedrag volledig verkeerd is geweest’. Hij heeft spijt betuigd. Hij was ook eerder door John de Mol, tot 2019 verantwoordelijk voor The Voice, aangesproken op zijn gedrag. Toen kwam één geval bij de Talpabaas op het bureau te liggen. De Mol stelt van niet meer gevallen af te hebben geweten. Rietbergen ontkent ,,met klem” zich schuldig te hebben gemaakt aan aanranding.

Tags

ALI BBOOSMARCO BORSATSCHANDAALTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck