Margrethe opent koninklijke moestuin

Door: DitjesDatjes
24-07-2020

De Deense koningin Margrethe heeft vrijdag de Royal Kitchen Garden van Gråsten Slot officieel geopend voor publiek. De vorstin kreeg hierbij gezelschap van haar zus Benedikte.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In 2015 werd besloten dat de moestuin van kasteel Gråsten een toeristische trekpleister moest gaan worden. De moestuin leverde altijd groente en fruit aan de koninklijke keuken, maar sinds de tijd van koningin Ingrid – de moeder van Margrethe en Benedikte – is het volledige potentieel van de tuin niet meer benut. In de afgelopen jaren is slechts een vijfde van de in totaal 7500 vierkante meter grote moestuin in gebruik geweest.

In de afgelopen jaren is hard gewerkt om de moestuin om te toveren tot de toeristische trekpleister die het moest worden. Zo is in de nieuwe moestuin onder meer een kruidentuintje aangelegd en is het mogelijk om er vers geteelde groenten en fruit te kopen. Ook kunnen gasten komen lunchen in het café dat bij de moestuin is aangelegd.

De tuin wordt onderhouden door het Paleis- en Cultuuragentschap. Vanaf zaterdag is de tuin tot en met augustus iedere dag van 11 tot 17 uur geopend. In september kunnen mensen alleen van donderdag tot en met zondag op dezelfde tijden naar binnen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD