Mark Gillis laat van zich horen na overval: ‘Ik heb last van nachtmerries’

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Mark, de zoon van Peter Gillis, werd vorige week op gewelddadige wijze overvallen. Hij werd vastgebonden, geslagen en geschopt. Langzaam krabbelt hij weer op, maar hij heeft nog een lange weg te gaan. ,,Ik heb last van nachtmerries.”

Mark Gillis werd vorig weekend bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer opgewacht door drie mannen. Hij werd in zijn caravan vastgebonden en door de overvallers geslagen en geschopt.

‘Naarmate de zon ondergaat, word ik onrustiger’

Peter liet al los dat het niet goed gaat met zijn zoon, en op foto’s die circuleerden op social media was een zwaargehavende Mark te zien. Nu, bijna een week later, vertelt Mark voor het eerst hoe het met hem gaat. ,,Overdag gaat het wel, maar naarmate de zon ondergaat, word ik onrustiger”, vertelt hij in het Brabants Dagblad.

,,Toen ik die nacht naar huis wilde, was mijn beveiliger bij me. Elders op het park was echter wat geluidsoverlast, dus ik zei tegen hem: rij jij daar maar heen.” Toen hij weer terugkwam werd hij plotseling aangevallen.

Last van nachtmerries

Hij slaapt slecht, zijn oog is nog steeds donkerblauw en over zijn hele lijf heeft hij blauwe plekken. Al snel gaat hij weer aan het werk, maar hij gaat niet meer met een gerust hart over straat. ,,Ik kreeg gisteren voor het eerst slachtofferhulp, dan breekt er wel wat los omdat je terug moet naar wat er is gebeurd”, aldus Mark, die de overval een traumatische gebeurtenis noemt. ,,Ik heb ook nachtmerries gehad. Het zal een lange weg zijn om het weer normaal te krijgen.”

Maar ondanks de nachtmerries wil Mark wel graag in zijn eigen chalet slapen. ,,Ik ga me ook niet verstoppen. Zou ik nu een week ergens anders moeten slapen? Dan verschuif je de problemen en maak je de drempel steeds hoger. Ook al zit je niet op je gemak.”

Beveiliging aangescherpt

De beveiliging van de familie Gillis is na de brute overval aangescherpt. Peter onthulde onlangs dat hij op een dodenlijst staat en dat hij sindsdien een alarmknop draagt. Wie daarachter zit is niet bekend en ook de daders van de overval op Mark zijn voor Peter onbekend. ,,Ik weet niet wie het zijn, anders had ik ze meteen opgezocht”, vertelt Peter in weekblad Story. ,,Het heeft niet te maken met het feit dat ik op een dodenlijst sta. Dat staat er los van.”

Tags

BEVEILIGINGMARK GILLISOVERVALPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie