Marlijn Weerdenburg: “Ik wilde ook op die roze wolk zitten”

Door: DitjesenDatjes
19-12-2017

Marlijn Weerdenburg (34) had een lang gekoesterde kinderwens, die drie maanden geleden in vervulling ging. Helaas bleek het moederschap haar zwaarder te vallen dan gedacht. De bekende roze wolk bleef weg.

Kraamhulp

De eerste twee weken waren fantastisch, vertelt Marlijn aan Story.  De kraamhulp hielp de Marlijn, bekend van Danni Lowinski en Hotel Romantiek, en haar vriend goed. De problemen begonnen toen de hulp wegging. “Opeens stonden we er alleen voor”, vertelt Marlijn. “Dat vond ik doodeng, zeker als Teun ging huilen. Ik kon hem niet stil krijgen. Daar word je zo onzeker van, dat is echt niet leuk.” De blijdschap die Marlijn in eerste instantie had, ging over in zorgen. “Ik vroeg me af wat ik verkeerd deed en waar die roze wolk bleef waar iedereen het over had.”

Lachje

Uiteindelijk kwam Marlijn erachter dat veel moeders dezelfde gevoelens hebben als haar. “Vrouwen hebben er een handje van om alles mooier te laten lijken dan het is”, vertelt ze. “Ik heb dat niet en zeg gewoon wat ik voel.” Een paar vriendinnen van Marlijn herkenden de gevoelens.  Gelukkig bevalt het moederschap, nu zoontje Teun wat ouders is, Marlijn beter. Ze heeft veel steun aan haar vriend Paul. “Hij is een relaxed, al vanaf de eerste dag. Ik weet nog dat Teun zijn eerste glimlach aan Paul schonk. Als moeder hoop je toch dat jij het eerste lachje krijgt, maar ik begrijp Teun ook wel. Ik was zo onzeker, dat voelt dat kind aan. Dat kan niet anders.” 

 

Meer DenD