Mart Hoogkamer: ‘Showbizzwereld is anders dan ik me had voorgesteld’

Mart Hoogkamer vindt er niets aan in showbizzland
Door: Charlotte Wijnen
27-06-2022

Mart Hoogkamer is na zijn megasucces ‘Ik ga zwemmen’ niet meer te stoppen. Met de wind in de rug start hij komend najaar zelfs een eigen theatertour. Toch is de showbizzwereld anders dan hij zich had voorgesteld, want ook hij krijgt te maken met haat. ,,Voorheen dacht ik dat iedereen blij met me was, maar dat is echt niet zo.”

In een korte tijd is Mart Hoogkamer uitgegroeid tot één van de grootste artiesten in Nederland. ,,Ik leef nu mijn droom”, vertelt hij in gesprek met Privé. ,,Maar goed, als je er eenmaal aan geroken hebt, wil je alleen maar meer. Nóg grotere dingen doen.”

Bierdouche op podium

Toch is de showbizzwereld anders dan hij zich had voorgesteld. ,,Daar ben ik eerlijk over. Je hebt mensen die je geweldig vinden, maar er zijn er ook die je niet mogen. Voorheen dacht ik dat iedereen blij met me was, maar dat is echt niet zo.”

En dat niet iedereen fan van hem is, heeft Mart laatst nog ondervonden toen hij tijdens een optreden een bierdouche kreeg. Nadat de biertjes naar het podium werden gegooid zei de zanger: ,,Niet doen, anders ga ik er vanaf.”

‘Heel erg vernederend’

De biergooiers stopten niet, waarop Mart het podium al na een paar seconden verliet. ,,Mensen beseffen niet hoe onprettig het is om een glas bier over je heen te krijgen”, legt Mart uit. ,,Op het moment dat het gebeurt, is het heel erg vernederend.”

Ook kan het gooien met glazen bier gevaarlijk zijn. ,,Als je een vol biertje op je microfoon krijgt, kan je de pech hebben dat je voortanden eruit liggen. Maar het zijn ook flesjes Flügel en in één geval een telefoon die ik naar mijn hoofd kreeg.”

Drank en drugs

Daarbij zijn er een aantal valkuilen in de showbizzwereld, zoals het gebruiken van drank en drugs. Het zijn dingen waar Mart ver vandaan wil blijven. ,,Ik heb om mij heen heel veel jongen mensen zien ‘gaan’. Dat had te maken met drugs en drank. Ik weet hoeveel pijn dat kan doen. Zelf merk je er niks van omdat je in een roes leeft. Ik weet van mijzelf dat ik dat nooit zal doen. Wat iemand anders doet, moet hij lekker zelf weten”, aldus Mart.

Meer DenD