Matthijs van Nieuwkerk barstte ook in Parijs uit zijn vel

Matthijs van Nieuwkerk ook in woede in Parijs.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Bij de opnamen van het succesvolle Chansons! afgelopen zomer in Parijs blijkt Van Nieuwkerk ook in woede te zijn uitgebarsten. Een medewerker, die kennelijk uitgefoeterd werd door de tv-ster, voelde zich bedreigd door het grensoverschrijdende gedrag van Van Nieuwkerk. De voormalig hoofdredacteur van Het Parool blijkt zich onder spanning niet te kunnen beheersen.

Producent Medialane, het mediabedrijf van de dochter van Joop van den Ende die Chansons! maakt, heeft Van Nieuwkerk aangesproken op zijn gedrag. Van zijn medepresentator Rob Kemps is nog geen reactie verschenen.

Parijs

Het voorval in Parijs is het meest recente incident nadat Van Nieuwkerk en zijn redactiechefs jarenlang een angstcultuur bij De Wereld Draait Door hadden gecreëerd. Tientallen medewerkers voelden zich onveilig door het opvliegende, grensoverschrijdende gedrag van de presentator.

Suzanne Kunzeler, directeur content bij BNNVara, bevestigt vandaag in De Volkskrant het incident in Parijs.

BNNVara reageert

De BNNVara-leiding gaat volgens haar in beraad over de verklaring van Matthijs van Nieuwkerk over de onthullingen over zijn bullebakgedrag. Er zijn volgens Kunzeler ‘indringende gesprekken’ met van Nieuwkerk gevoerd, maar in de eerste verklaring aan De Volkskrant, nadat de presentator het blamerende stuk over hem had gelezen, was er een die Kunzeler niet beviel. Pas in een tweede statement toonde Van Nieuwkerk wel berouw.

Ze vindt dat de omroep destijds beter had moeten omgaan met de bedreigende cultuur bij DWDD, waar leidinggevenden aan meewerkten.

Lees ook:

Bullebak Matthijs van Nieuwkerk werd gedekt door de VARA-leiding

Tags

CHANSONSDWDDMATTHIJS VAN NIEUWKERKROB KEMPS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck