Matthijs van Nieuwkerk durft zijn huis niet meer uit

Kluizenaar Matthijs
Door: Charlotte Wijnen
08-12-2022

Na alle verhalen die over hem verteld worden durft Matthijs van Nieuwkerk de deur niet meer uit. Op zijn boerderij in de Achterhoek is het Martha die de deur uitgaat voor de boodschappen terwijl Matthijs er leeft als een kluizenaar…

De verhalen over ‘tiran’ Matthijs van Nieuwkerk zijn ongetwijfeld niemand ontgaan. Het heeft ervoor gezorgd dat de presentator is ondergedoken op zijn boerderij en voor niemand de deur meer uitgaat. Het enige moment wanneer hij wél de deur uitgaat, is om zijn vriendin Martha te helpen om de boodschappen uit te laden. Maar van zijn terrein komt hij niet meer af.

‘Swiebertje’

Omdat Matthijs niet meer in de supermarkt gezien wil worden, doet Martha elke dag de boodschappen. En toen zij terugkwam van het boodschappen doen, wist weekblad Story het moment vast te leggen dat Matthijs zijn vriendin te hulp schoot met het uitladen van de boodschappen.

Matthijs ziet er niet uit zoals we van hem gewend zijn. Hij leeft niet alleen als een kluizenaar, maar hij gaat er ook zo uitzien. ,,Matthijs heeft met zijn woeste baard tegenwoordig meer weg van Swiebertje”, schrijft het weekblad.

Op vakantie

Ondanks alle verhalen die de ronde doen, blijft Martha aan zijn zijde staan. De twee gaan zelfs binnenkort samen op vakantie naar New York. Het is te hopen dat Matthijs daar een beetje afstand kan nemen van alle negativiteit die hij in Nederland over zich heen krijgt. Al zal hij dan wel eerst langs de kapper moeten…

Meer DenD