Matthijs wordt niet gemist: Top 2000 a gogo scoort beter zonder de gewezen presentator

Matthijs wordt helemaal niet gemist op tv
Door: Isabel Kouwenoord
28-12-2022

De Top 200 a gogo scoort, ondanks de afwezigheid van Matthijs van Nieuwkerk, enorm goed. De tweede aflevering van het muziekprogramma trok dinsdagavond volgens Stichting KijkOnderzoek ruim een miljoen kijkers.

Het nieuwe seizoen zonder Matthijs ging maandagavond van start met ruim 1,7 miljoen kijkers. Hoewel de presentatie nu in handen is van nieuwkomer Herman van der Zandt, kijken er meer mensen dan de afgelopen jaren. De eerste aflevering in 2021 trok 605.000 kijkers, in 2020 waren het er 635.000.

LEES OOK:

Matthijs van Nieuwkerk durft zijn huis niet meer uit

Programma zonder hem

Naar aanleiding van het Volkskrantartikel waarin oud-medewerkers van De Wereld Draait Door spreken over ‘grensoverschrijdend gedrag’ van de presentator, besloot de NTR om alle programma’s rondom Matthijs stil te zetten. Het stokje werd overgenomen door Herman van der Zandt. Van Nieuwkerk presenteerde het programma sinds 2002, samen met Leo Blokhuis.

Deur niet meer uit

Na alle verhalen die over hem verteld worden durft Matthijs van Nieuwkerk de deur niet meer uit. Op zijn boerderij in de Achterhoek gaat zijn vrouw de deur uit voor de boodschappen terwijl Matthijs er leeft als een kluizenaar.

Meer DenD