Zanger Maurice Hermans (74) overleden

Zoon Toon Hermans overleden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Maurice Hermans, de zoon van Toon, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management donderdag bekendgemaakt. Hermans lag al weken in het ziekenhuis waar hij werd behandeld voor een zeer agressieve bacterie.

,,In de vroege ochtend van dinsdag 20 juni is Maurice Hermans overleden”, luidt het op zijn Facebookpagina. ,,Hij lag al weken in het AMC te Amsterdam vanwege een zeer agressieve bacterie. Helaas is deze hem fataal geworden.”

‘Ik ben ziek’

Vorige maand maakte Maurice op Facebook bekend te stoppen met optreden. ,,Meer dan veertig jaar ben ik bezig geweest om in de schaduw van mijn vader Toon Hermans te werken in en aan zijn onemanshows”, begon Maurice zijn bericht. ,,Na zijn overlijden in 2000 werd ik bestuurslid van de stichting Toon Hermans en sinds 2017 begon ik mijn eigen theaterproducties middels het uitbrengen en doorgeven van zijn culturele erfenis. Daar gaat nu vrij onverwacht een einde aan komen. Ik ben ziek… Behoorlijk ziek.”

Zanger

Maurice was de tweede zoon van kleinkunstenaar Toon Hermans. Hij was van 1971 tot 1991 de manager van Toon en maakte de carrière van zijn vader van zeer dichtbij mee. In 1974 maakte hij zelf zijn debuut als zanger en dichter in een show van zijn vader. Ook maakte hij licht- en geluidsontwerpen voor zijn vader en regisseerde hij voorstellingen.

Toon Hermans

Na de dood van zijn vader Toon in 2000 ontwikkelde Maurice een paar voorstellingen waarin hij het werk van zijn vader eert. De show Zo’n Toon is een hommage en een persoonlijke blik achter de schermen van zijn vaders leven. Vanaf 2017 startte hij Maurice Hermans Producties en de laatste jaren trad hij op in Nederland en België met de theatervoorstellingen waarin hij het werk van zijn vader eerde.

Maurice Hermans laat zijn vrouw Mary, drie kinderen en vier kleinkinderen na. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

ANP

Tags

OVERLEDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck