Max Verstappen weigert 20 minuten met de auto en neemt privéjet

Max haat autorijden
Door: Charlotte Wijnen
03-11-2022

Max Verstappen heeft in Frankrijk zijn privéjet genomen. Dit deed hij echter niet om een lange afstand af te leggen, want de bestemming waar hij heen moest kon met de auto in slechts twintig minuten worden bereikt…

Max Verstappen kocht eind 2020 een privéjet van de miljardair Richard Branson. Het toestel heeft zeven luxestoelen en een slaapbank, kan een afstand van 7400 kilometer afleggen en heeft een kruissnelheid van 950 kilometer per uur. Volgens geruchten heeft Verstappen er tussen de 8 en 12 miljoen euro voor betaald.

20 minuten met de auto

Logisch natuurlijk dat Max graag tijd doorbrengt in zijn privéjet. Maar Max blijkt hem voor álle uitstapjes te gebruiken. Vandaag maakte hij een ritje die met de auto in 20 minuten kon worden afgelegd. Toch koos Max ervoor om de privéjet te nemen…

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Verstappen zo’n korte afstand aflegt met zijn privéjet. Zo vliegt hij regelmatig op en neer tussen Cannes en Nice: een afstand van slechts 25 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van CE Delft in opdracht van Greenpeace. Dit ritje is per auto in 50 minuten af te leggen.

Broeikasgassen

De coureur maakt het daarmee het bontst, meldde Greenpeace al eerder. Bij een vlucht van vier uur met een privéjet komen net zoveel broeikasgassen vrij als de gemiddelde Europeaan in een heel jaar uitstoot.

DenD vraagt zich af

Vind jij dat Max dit kan maken?

DenD

Meer DenD