Máxima en Amalia onderbreken Griekse vakantie voor ‘geheime trip’

Maxima en Amalia in het geheim naar Oostenrijk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koningin Máxima en prinses Amalia hebben de vakantie in Griekenland afgebroken voor een ‘geheime trip’. Moeder en dochter zijn naar Oostenrijk gevlogen om het huwelijk van prins Ferdinand zu Schwarzenberg en Marie Friling in Attersee bij te wonen.

Terwijl het koninklijk gezin momenteel van de vakantie in Griekenland geniet, zijn Máxima en Amalia er tussenuit geknepen om een speciale gelegenheid in Oostenrijk bij te wonen. ,,Wat een verrassing! Een aangekondigd tiaramoment voor Máxima en AMALIA”, schrijft Josine Droogendijk op Twitter.

Máxima en Amalia op ‘geheime trip’

Tijdens het huwelijk van prins Ferdinand zu Schwarzenberg en Marie Friling droeg Máxima een geborduurde jurk van Jan Taminiau, meldt Josine op haar website. Ook Amalia droeg een jurk van Taminiau. Deze rode prinsessenjurk droeg ze al eerder bij het huwelijk van de Jordaanse prins Hoessein.

Vakantie afgebroken

Eerder had koning Willem-Alexander de vakantie al afgebroken vanwege de val van het kabinet. Het thema dat het kabinet uiteindelijk de das omdeed, was de gezinshereniging voor asielzoekers met een verblijfsvergunning. Rutte eiste strengere regels: hij wilde in de toekomst een tijdelijke stop op gezinshereniging invoeren, zodra aanmeldcentrum Ter Apel overbelast zou raken. De andere partijen weigerden. ,,Ik zal hem bijpraten en uitleggen wat er precies gebeurd is”, zei Rutte over het gesprek in Huis ten Bosch.

Willem-Alexander

De Rijksvoorlichtingsdienst wilde niet zeggen waar de koning precies was, maar verwees alleen naar de koninklijke standaard. De vlag wapperde op vrijdag, de dag voordat het gesprek met Rutte plaatsvond, niet, wat betekent dat Willem-Alexander op dat moment in het buitenland was.

Tags

KONINGIN MAXIMAPRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck