Máxima opent verbouwde Theater Zuidplein in Rotterdam

Door: DitjesDatjes
16-09-2020

Koning Máxima heeft woensdag in Rotterdam Theater Zuidplein na een grondige verbouwing heropend. Het theater is onderdeel van Hart van Zuid, het culturele hart van Rotterdam-Zuid. Vanwege de uitbraak van het cornavirus moest dat met gepaste afstand tot de andere genodigden en met inachtneming de geldende coronarichtlijnen voor bijeenkomsten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Máxima kreeg samen met enkele aanwezigen een dans -en muziekoptreden te zien door huispartners Xclusiv Company en Productiehuis Flow. Tijdens de rondleiding door het nieuwe theatergebouw werden nog enkele korte performances getoond, zoals de kindervoorstelling Ali en Nino van Witte Raaf, een interactieve dansvoorstelling van Women Connected en een workshop van Lab-Z.

In 2018 begon de verbouwing. Vanaf deze week zijn de eerste bezoekers welkom in het nieuwe pand. Het gebouw belooft de culturele hotspot van Rotterdam-Zuid te worden. Naar eigen zeggen is het “een dynamische plek voor ontmoeting waar mensen van voorstellingen, events en lekker eten kunnen genieten”.

Theater Zuidplein betrekt de Rotterdammers bij al zijn activiteiten en het biedt jonge theaterliefhebbers stage- en opleidingsplaatsen aan. In het nieuwe pand kan het theater die rol straks verder uitbouwen. Bij het theater zit ook een vestiging van de bibliotheek Rotterdam. Beide bieden straks samen een zeer divers aanbod op het gebied van theater, kunst, lezen, leren en informeren: van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat ‘reuring’ in het gebied.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD