Máxima verraadde Amalia’s toelage-geheim

Máxima verklapt geheim Amalia
Door: Charlotte Wijnen
16-06-2021

Amalia onthulde de dag na haar eindexamenuitslag dat ze afziet van haar toelage. Maar koningin Máxima had dit geheim al éérder verklapt… Namelijk in het interview met Matthijs van Nieuwkerk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koningin Máxima heeft zich in het interview met de presentator ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag versproken. Ze zou toen al verteld hebben dat Amalia haar toelage wil inleveren. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus dat gedeelte is uit het interview geknipt.

‘Zeker elf mensen op de hoogte’

,,Best bijzonder, want zeker elf mensen zijn er van op de hoogte dat dit door Máxima is verteld”, vertelt een NOS-medewerker aan weekblad Story. ,,Er zijn die dag zesendertig mensen in het paleis geweest om alle techniek te regelen.” Sommigen zaten in de kamer waar Matthijs en Máxima zaten, anderen op afstand in de regieruimte.

,,Meerdere mensen hoorden dus hoe Màxima die dag al vertelde over Amalia’s plannen. Maar die beelden werden resoluut gewist!”, aldus de NOS-medewerker.

Zelf vertellen

Amalia wilde het natuurlijk zélf vertellen, en dat niet haar moeder laten doen. Dus de mensen die het geheim al wisten, mochten niets zeggen. Amalia schreef de dag na haar eindexamen, meer dan een maand na Máxima’s interview, een brief aan Rutte. Daarin liet ze weten de uitkering die ze krijgt als ze achttien is, voorlopig terug te zullen storten.

Meer DenD