‘Máxima zette streep door zangambities Alexia’

Alexia mag geen zangeres worden van haar moeder
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Alexia onthulde onlangs dat ze een tussenjaar neemt. Volgens Spaanse media zou Alexia zich hebben willen focussen op haar zangambities, maar heeft Máxima daar een streep door gezet.

Prinses Alexia heeft haar diploma aan het United World College of the Atlantic in Wales gehaald en hoewel eerder vermoed werd dat de prinses in Groningen gaat studeren óf naar het buitenland vertrekt, onthulde ze tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie dat ze een tussenjaar neemt.

Tussenjaar

Alexia legde uit dat ze nog niet klaar is om te gaan studeren. Wat gaat ze in haar tussenjaar doen? ,,Een beetje reizen en werken. Heel veel plannen, maar nog niks gepland”, lachte ze. ,,Ik heb twee hele bewogen jaren gehad en ik denk dat het beter is voor mij als ik dan even een jaartje weer terugga naar mezelf.”

‘Máxima verbood het’

Toch melden Spaanse media dat Alexia wel degelijk een idee had over haar toekomst, maar dat Máxima dat tegen zou hebben gehouden. ,,Alexia nam deze beslissing nadat Máxima haar verbood zich aan muziek te wijden”, luidt het.

Zangambities Alexia

Dat Alexia naast mode, ook een passie voor muziek heeft is al langer bekend. Al toen ze twaalf jaar oud was had ze een grote droom: meedoen aan The Voice Kids. En haar zangambities zouden nog altijd niet verdwenen zijn. Of de prinses daadwerkelijk ooit op een groot podium zal mogen staan, zullen we echter moeten afwachten.

Toekomst

Wat betreft haar toekomst binnen de monarchie gaf Alexia tijdens de zomerfotosessie aan dat ze het vooral belangrijk vindt om er voor haar zus Amalia te zijn. ,,Mijn zus stapt over lange tijd in een grote rol en wat mij heel belangrijk lijkt is dat ik haar steun. Zowel Ariane als ik. Dat wij haar steunen waar dat moet en waar dat kan, maar ik heb natuurlijk ook mijn eigen ambities die ik achterna wil gaan.”

Tags

KONINGIN MAXIMAPRINSES ALEXIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck