Mediapark kampt met flinke wateroverlast

HILVERSUM – Een wolkbreuk heeft vrijdagmiddag voor grote wateroverlast op het Mediapark in Hilversum gezorgd. Een woordvoerder van de brandweer bevestigt dat er een flinke laag water staat op een aantal straten en parkeerplaatsen van het complex. “Er is vooral veel overlast op de André van Duin-boulevard”, meldt hij.

Op Twitter circuleren ook beelden van wateroverlast in het BNNVARA-gebouw. Maar dit nieuws kan de brandweer niet bevestigen. “De centrale is overbelast, dus we zijn nog aan het inventariseren”, aldus de zegsman van de brandweer.

In het hoofdgebouw van de NPO valt de schade enigszins mee, laat een woordvoerder weten. “Via de achterkant is wel het een en ander nat geworden. Maar dat zijn we nu aan het opdweilen en droogzuigen”, laat hij weten. Het KNMI gaf rond half drie code geel af voor diverse gebieden, waaronder de Gooi- en Vechtstreek.

De wateroverlast leidt op Twitter tot veel berichten van mediapersoonlijkheden en BN’ers. “Zag op de kruising bij de ‘s Gravelandseweg een putdeksel balanceren op de fontein die daar omhoog komt”, schrijft Zomergasten-presentatrice Janine Abbring. “Hilversum wordt verzwolgen!”

 

BuzzE