Meer kijkers geven voorkeur aan Publieke Omroep

Door: DitjesDatjes
26-05-2020

De Nederlandse kijker lijkt de NPO vaker te kunnen vinden. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van GfK naar de kijkersvoorkeur dat jaarlijks wordt uitgevoerd. Het percentage mensen dat een voorkeur aangeeft voor het aanbod van de Publieke Omroep is gestegen naar 37%. In 2019 was dat nog 32%.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Van de ondervraagden geeft 29 procent de voorkeur aan een commerciële zender. Een op de drie kijkers heeft geen voorkeur of weet niet wat de voorkeur is.

Ook de waarderings-, kijk-, en luistercijfers van het NPO-aanbod zijn hoog. Die cijfers lijken verband te houden met de coronacrisis. In de eerste weken van de coronacrisis steeg de gemiddelde kijktijd per dag fors.

Nieuwsprogramma’s

Nieuwsprogramma’s, actualiteitenprogramma’s en talkshows trokken de afgelopen maanden een groot publiek. Vooral het aantal jonge kijkers dat afstemt op informatieve programma’s van de NPO nam toe. Onder kijkers van 6 tot 12 jaar, van 13-19 jaar en van 20 tot 34 jaar was een grote toename te zien in het gemiddelde weekbereik.

De NPO doet het ook online goed. Met gemiddeld 2,5 miljoen gebruikers per week online is het gratis beschikbare NPO Start het meest gebruikte Nederlandse ondemandplatform.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD