Meghan eist vernietiging van kopieën van brief aan vader

Door: DitjesDatjes
02-03-2021

Meghan, de hertogin van Sussex, wil dat The Mail on Sunday alle kopieën van haar handgeschreven brief, waaruit de tabloid twee jaar terug citeerde, vernietigt of teruggeeft. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een hoorzitting in het hooggerechtshof in Londen. Ook wil de vrouw van prins Harry dat alle aantekeningen over de brief worden verwijderd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De advocaat van Meghan eiste verder dat The Mail on Sunday een rectificatie op de voorpagina publiceert en dat uitgever Associated Newspaper Limited (ANL) 750.000 pond aan juridische kosten van de hertogin betaalt.

Vorige maand boekte Meghan een belangrijke overwinning in het proces tegen ANL toen de rechter vaststelde dat met de publicatie van de veelbesproken brief van Meghan aan haar vader inderdaad haar privacy werd geschonden. Ook heeft ANL met de publicatie inbreuk gemaakt op het auteursrecht van de hertogin van Sussex.

Meghan stuurde de handgeschreven brief aan haar van haar vervreemde vader Thomas Markle na haar huwelijk in mei 2018. Daarin schreef ze onder meer dat hij haar hart in een miljoen stukjes had gebroken.

ANL overweegt om tegen de uitspraak van de rechter in beroep te gaan.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD