Meghan Markle steunt activisten met bagels

Meghan steunt activisten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Meghan Markle heeft de activisten van ‘Moms Demand’ een hart onder de riem gestoken. Ze heeft de actiegroep als bedankje verschillende lekkernijen opgestuurd. ,,Als moeder, als vriendin, heel erg bedankt!”, aldus Meghan.

Meghan heeft een persoonlijke brief geschreven aan de activisten van ‘Moms Demand’. De organisatie is in december 2012 opgericht door Shannon Watts, een dag na de schietpartij op de Sandy Hook Elementary School.

Dodelijkste massaschietpartij

Een 20-jarige man schoot daar 26 personen mensen dood, onder wie 20 kinderen, en daarna zichzelf. Daarvoor had hij zijn moeder al om het leven gebracht, wat betekent dat er die dag in totaal 28 mensen het leven lieten. Slechts één gewonde overleefde het bloedbad.

Het incident is de dodelijkste massaschietpartij op een basisschool in de geschiedenis van de VS en de op drie na dodelijkste massaschietpartij in het algemeen. De schietpartij leidde tot een nieuw debat over wapenbeheersing.

Beweging tegen wapengeweld

‘Moms Demand’ is begonnen als een Facebook-groep en inmiddels is het een organisatie met een afdeling in elke Amerikaanse staat. Ze beschrijven zichzelf als een ‘basisbeweging van Amerikanen die vechten voor openbare veiligheidsmaatregelen, die mensen kunnen beschermen tegen wapengeweld’.

Persoonlijke brief Meghan

In een brief laat Meghan weten de organisatie te steunen. ,,Aan ieder van jullie en jullie onbevreesde leider Shannon, enorm bedankt voor het werk dat jullie doen om onze kinderen, gezinnen en gemeenschappen veilig te houden”, schrijft Meghan in de brief.

,,Weet alsjeblieft dat hoewel jullie je misschien uitgeput voelen door de eindeloze uren van toewijding aan dit doel, ik hoop dat jullie energie krijgen in de wetenschap dat het werk dat jullie doen van vitaal belang is en zo enorm gewaardeerd wordt.”

Meghan sluit de brief op een persoonlijke manier af. ,,Als moeder, als vriendin, heel erg bedankt!”

Meghan stuurt bagels op

Shannon deelt de persoonlijke brief op Twitter. ,,Vrijwilligers en medewerkers werken al weken de klok rond, dus het was ontroerend om zo’n ondersteundende brief, en lekkernijen te ontvangen van de hertogin van Sussex vandaag.”

Meghan stuurde lekkernijen op als donuts, bagels, koekjes en koffie. ,,Heerlijk en gewaardeerd”, aldus Shannon.

Tags

MEGHAN MARKLE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck