Meghan onder vuur na kopen babyproduct uit India

Hoewel Meghan Markle bulkt van het geld, lijkt het er toch op dat ze niet altijd de beste en eerlijkste producten koopt. Daily Mail meldt dat de vrouw van Prins Harry de toet van zoontje Archie afveegt met een doekje dat gemaakt is door Indiaanse fabrieksarbeiders. Zij zouden maar 41 cent per uur krijgen.

Worstelen

De deken zou organisch zijn, maar dus wel gemaakt door arbeiders die erg weinig betaald krijgen en nauwelijks normaal kunnen leven van hun salaris. Mail Online bezocht de fabriek, waar de baby-artikelen van het merk Malabar worden gemaakt, en sprak daar met arbeiders. De werknemers waren geschrokken toen ze hoorde dat in Groot-Brittannië de doeken worden verkocht voor een bedrag dat zij in twee weken verdienen. ,,We worstelen om iedere maand rond te komen en het leven is moeilijk”, zei een van de arbeiders tegen Mail Online. Wel voegde ze daarna toe: ,,De condities in de fabriek zijn goed en we worden niet slecht behandeld.”

De vrouw is wel blij dat de deken door een beroemdheid is gekocht, want ze hoopt dat er nu meer worden verkocht. Maar als dat gebeurt, is de kans natuurlijk klein dat zij dat zal zien in haar salaris. ,,Ik ben blij als de fabriek werk voor ons blijft houden. Ik werk alle uren die God ons geeft omdat we wel moeten. We begrijpen niets van het redden van de wereld en wat wel en niet organisch is. Voor ons gaat het om werken en overleven.”