Meghan over zelfmoordgedachten: ‘Ik mocht geen hulp zoeken’

Meghan had zelfmoordgedachten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Meghan Markle voelde zich zó slecht onder de druk van het paleisleven en alle verhalen die over haar verteld werden in de media, dat ze niet meer wilde leven. In het tweede deel van de Netflix-docu vertelt ze dat ze hulp wilde zoeken voor haar suïcidale gedachten, maar dat het niet mocht van de koninklijke familie. ,,Ze waren bang voor imagoschade.”

Meghan vertelt dat ze door het koningshuis aan haar lot werd overgelaten. Ze was op dat moment zwanger en durfde niet alleen te zijn uit angst dat ze zichzelf iets aan zou doen. Daarom was het belangrijk dat ze hulp kreeg. ,,Ik wilde ergens heen om hulp te krijgen, maar het mocht niet.”

Kwaad

Volgens Meghan was de koninklijke familie bang voor imagoschade. ,,We zaten in een bubbel waarin we niks konden doen”, vertelt Meghan. ,,Ik mocht mijn vrienden niet eens een foto sturen. Onze wereld werd steeds kleiner en kleiner.”

Harry vertelt dat zijn familie wist hoe erg het was. Toch wilde de koninklijke familie dat Meghan zelf haar problemen oploste. ,,Ze dachten: iedereen kan ermee omgaan. Waarom zij niet? Maar dit was echt anders”, legt hij uit in de docu. Zelf heeft hij ook spijt hoe hij destijds met de suïcidale gedachten van zijn vrouw omging. ,,Als ik erop terugkijk hoe ik toen deed, word ik er kwaad van en schaam ik me daarvoor.”

‘Geprogrammeerd’

Volgens Harry benaderde hij de situatie als een lid van het koningshuis. ,,En niet als een echtgenoot. Mijn gevoelens werden beheerst door mijn rol als lid van de Britse royal family”, vertelt hij. Harry was naar eigen zeggen ‘geprogrammeerd’ en eraan ‘gewend’ om zich enkel zorgen te maken over bijvoorbeeld evenementen. Nu hij erop terugkijkt ‘haat’ hij zichzelf. ,,Wat als we te laat zijn? Vroeg ik me af.”

Tags

HARRY EN MEGHANMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie