Meilandjes verkopen huis en een tweede boek

Erica Meiland
Door: Jos La Grande
28-10-2021

De Meilandjes draaien op volle toeren. Want vandaag werd niet alleen het boek ‘Erica’ gepresenteerd, maar belde ook de makelaar dat het Noordwijkse huis inmiddels op papier is verkocht. Martien zei en passant ook nog dat er in 2022 minder dan de geplande 39 real life soap afleveringen komen.

Het wordt allemaal wat te veel, wilde de inmiddels 60-jarige Martien wel kwijt. Niemand kent trouwens de houdbaarheidsdatum van de Noordwijker. Gevoelsmatig lijkt het erop dat het Meiland-gezin behoorlijk is uitgemolken de afgelopen jaren door SBS.

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor het tweede boek over het stel Erica en Martien. Want de nieuwswaarde van ‘Erica’, geschreven door Jan Dijkgraaf, is nogal beperkt ondanks de gouden pen van de auteur. Verder dan de verhalen over het uit de kast komen van Martien, begin deze eeuw, en de liefdesperikelen met een enkele mannen komt Erica niet.

De laatste, een zekere Sander, bleek trouwens een wandelvriend. De ‘relatie’ werd enorm opgeblazen en deed het ook goed in de tv-soap. Met deze detective zoende Erica niet eens, laat staan dat er sprake was van een intieme relatie. Ook de lovers van daarvoor legden het uiteindelijk af.

Is de glans er na een paar jaar tv, een Televizierring en twee boeken verder er niet een beetje af bij de Meilandjes? Als het aan de familie natuurlijk niet. Andere tv-avonturen waren bepaald niet succesvol, zoals de flop First & Last. Martien kon daar overigens weinig aan doen want het format was te onbenullig.

Maxime en Montana, de twee dochters van het stel, hopen wellicht ook nog op tickets voor het Boekenbal. Het huis in Noordwijk is – als de drie dagen bedenktijd voorbij zijn – met een beetje winst verkocht, vertelde Erica ook nog aan het einde van een lange middag. De avond werd besloten in een strandtent in Noordwijk waar de verjaardag werd gevierd van Martiens schoonzoon Dirk.

Meer DenD