Merel Westrik: ‘Ik kap met vlees’

Merel Westrik|Merel Westrik
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De uitzending van Lubach van vorige week over de slacht van varkens is voor Merel Westrik, presentatrice van Ladies Night op Net 5, reden om te stoppen met vlees eten.

,,Ik ga er nu echt me kappen”, zegt ze aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Ze vond de beelden van de varkens in het abatoir zo verschrikkelijk dat dit voor reden is om vegetariër te worden.

Stoppen

,,Ik ga het echt niet meer doen”, aldus Westrik, die al eerder op het idee kwam om te stoppen met vlees toen ze de reportages bij RTL Nieuws hierover aankondigde. ,,Dat is dus het gekke, bij al die reportages dacht ik, dit wil ik niet meer. Ik wil geen wit kadetje leverworst meer. En een paar maanden later was dat weer weggeëbd. Maar nu ga ik er echt mee kappen.”

Overigens bleek dat Westrik de eerste dagen na de uitzending nog niet de daad bij het woord voegde, echter afgelopen donderdag en vrijdag is ze wel vegetarisch gaan eten.

Ondermaats

Overigens blijkt haar talkshow bepaald niet succesvol. Na een sterke start is Ladies Night van Westrik, inmiddels verliefd op voormalig RTL-collega Pepijn Crone, in het moeras van de slechte kijkcijfers beland.

Ruwweg 150.000 kijkers stemmen nog af op de talkshow, bedacht door Linda de Mol en Jildou van der Bijl. Bij de eerste uitzending, aangemoedigd door de publiciteit, waren dat er bijna 400.000.

Het past in het beeld dat de vrouwenzender nog niet de juiste toon te pakken heeft. De datingserie van pianiste Iris Hond was ook al geen succes. Volgens Merel Westrik moet de kijker haar programma nog zien te vinden.

Tags

DWDDIRIS HONDJILDOU VAN DER BIJLLADIES NIGHTLINDA DE MOLMEREL WESTRIK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck