Merkwaardige aanval Talitha Muusse op gast Op1

Talitha Muusse over herman Pleij
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met nauwelijks ervaring als presentator naast de veelgeprezen Sven Kockelmann van de zondagse editie van talkshow Op1 blijkt Talitha Muusse (28) ook buiten de uitzending commentaar te leveren op een Op1-gast.

In dit geval gaat het om professor Herman Pleij, die donderdagavond te gast was bij Op1 om te praten over de rellen van de afgelopen week, vanuit cultuur-historisch perspectief. Pleij was hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en is nu met emiritaat.

Mening al klaar

Muusse heeft haar mening echter meteen klaar over de Pleij, die een graag geziene gast is bij de diverse talkshows omdat hij boeiend kan vertellen over de Nederlandse geschiedenis. Wie hem volgt weet dat hij zich niet mengt in heftige politieke kwesties, maar vooral zijn kennis wil delen over de Nederlandse historie.

Pleij probeerde donderdagavond desgevraagd bij Op1 een verklaring te geven waarom jongeren zijn gaan rellen. In zijn ogen voelen de jongeren ‘zich te kort gedaan’ en ontstaat er volgens hem ‘een grotere afstand tot de welvaart’.

‘Magere duiding’

Dat de hoogleraar de reljongeren vergeleek met mensen die zich ‘een loser’ voelen, viel bij Muusse in het verkeerde keelgat. ,,Bijzondere magere duiding door een hoogleraar”, was al meteen oordeel één van Talitha in een tweet. ,,Volgens hem zijn mensen die tegen het coronabeleid zijn ‘losers’. Nog even en hij zegt ’tuig'”, vervolgt Muusse met oordeel twee.

Tenslotte legt ze een vooroordeel bloot over de mogelijke politieke voorkeur van Pleij: ,,Vast een VVD’er?”, vraagt ze zich af.

Kritiek

Meteen was er ook kritiek op Talitha. ,,Bovendien is het niet sjiek om de gasten van je collega’s af te breken”, aldus een reactie op Twitter. ,,Super irritant. Komende zondagavond geef ik je vrij. Sven kan het wel alleen af”, schrijft een andere twitteraar.

LEES OOK: Nieuwe Op1-host Talitha Muusse werkt op zenuwen kijkers én gasten

Tags

OP1SVEN KOCKELMANNTALITHA MUUSSE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie