Nieuwe Op1-host Talitha Muusse werkt op zenuwen kijkers én gasten

Thalitha Muuse
Door: Eva Steins
25-01-2021

Bij Op1 werden kijkers verrast met een nieuw gezicht. Aan Talitha Muusse de eer om de talkshow te presenteren, naast ervaren presentator Sven Kockelmann. De jonge presentatrice zonder ervaring kreeg op zijn zachts gezegd geen warm welkom…

De NPO gooide Muusse flink in het diepe gisteravond. De presentatrice die voor velen totaal onbekend is heeft weinig tot geen ervaring met presenteren. Iets wat zowel de gasten als de kijkers thuis pijnlijk duidelijk werd tijdens het programma…

Gasten

Het debuut van Muusse werd vorige week al niet bepaald positief ontvangen, maar ook deze week krijgt de onervaren presentatrice een hele hoop kritiek over zich heen.

Zo werd de presentatrice flink in de hoek gezet toen zij politiechef Frank Paauw onderbrak. ,,Ik maak hem heel even af…” sneerde hij, waarop hij doorging met zijn verhaal.

Terrorisme

Ook terreurexpert Jelle van Buuren was niet gecharmeerd van haar optreden. Hij stoorde zich mateloos toen Talitha de rellen in Amsterdam en Eindhoven omschreef als terrorisme.

,,Moeten we ons zorgen maken over toenemend binnenland – ik ga het woord toch maar in de mond nemen – terrorisme? We hebben niet voor niks ook een terrorisme-expert aan tafel zitten.”

Jelle beet haar toe: ,,Laten we het woord terrorisme hier helemaal buiten houden, hè? Dat is een heel zwaar beladen term, die je echt moet reserveren voor heel grof geweld gericht op mensenlevens en ontwrichting van een samenleving met een politiek doel en de definitie gaat nog een tijdje door.”

Kritiek

Ook kijkers van Op1 stoorden zich mateloos aan Talitha’s presenteerwerk, met in het bijzonder de mate waarin zij haar gasten onderbreekt.

Zo schrijft een kijker geïrriteerd: ,,Presentatrice van Op1 kwettert erop los, laat gasten niet uitpraten, weet niet hoe ze moet zitten en stelt domme vragen. Met ingang van volgende week alsjeblieft Kockelman solo.”

Andere kijkers reageerden wederom niet mals. Zo werd haar aanwezigheid ‘storend’ genoemd en vindt een kijker haar ‘totaal ongeschikt’.

Meer DenD