Michael Douglas brengt aantijging naar buiten

Door: DitjesDatjes
10-01-2018

LOS ANGELES – Michael Douglas heeft zelf bekendgemaakt dat hij wordt beschuldigd van ongepast seksueel gedrag. De acteur ontkent de aantijging, en wil naar eigen zeggen zijn kant van het verhaal naar buiten brengen voordat de beschuldig wordt gepubliceerd.

De 73-jarige doet zijn verhaal op Deadline. Hij vertelt dat een oud-werknemer contact heeft opgenomen met twee grote Hollywoodbladen aan wie ze heeft laten weten dat de acteur 32 jaar geleden in haar bijzijn heeft gemasturbeerd. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongepast taalgebruik waar zij bij was, en meent de vrouw dat de acteur haar carrière in Hollywood heeft gesaboteerd.

Douglas geeft toe dat hij mogelijk inderdaad niet op zijn woorden heeft gelet op zijn werkplek. “En daarvoor bied ik mijn excuses aan. Het was nooit in gesprekken mét haar, dat beweert ze ook niet, maar zulk taalgebruik kan ik op kantoor hebben gebruikt in gesprekken met vrienden.”

Publiciteit

De andere aantijgingen zijn volgens de acteur echter absoluut niet waar. “Voor haar neus masturberen? Dat is een absolute leugen, een verzinsel, er zit geen greintje waarheid in.” Douglas suggereert dat zijn beschuldiger de publiciteit opzoekt omdat zij werkt aan een boek waarin ze ook over hem wil schrijven.

De acteur noemt de beschuldiging een nachtmerrie voor zichzelf en zijn familie. Hij wil met zijn verhaal zijn zorgen uiten over hoe makkelijk aantijgingen worden gepubliceerd zonder enig bewijs. “Ik sta met heel mijn hart achter het #MeToo-initiatief. Ik hoop dat de beweging verder zal groeien, maar dat we wel iets voorzichtiger om zullen gaan met beschuldigingen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD