Michael hoopt weer gelukkig gezin te vormen

Door: Tanja Brouwer
26-10-2018

Hoewel het sinterklaasfeest en Kerstmis pas over een paar weken voor de deur staan, denkt Michael van der Plas er al wel over na hoe hij deze dagen zo leuk mogelijk maakt voor z’n kinderen. Angelina (6) en Milano (3) hebben een heftig jaar achter de rug, maar Michael hoopt het jaar toch mooi af te kunnen sluiten.

Verhuizen

Toen Michael vorige week van de rechter hoorde voorlopig de voogdij over de twee kinderen te krijgen, maakte hij een drastisch besluit; hij komt terug naar Nederland.  Zijn club Voom Voom achterlatend in Spanje. Hij wil er zijn voor zijn twee kinderen, die elkaar vreselijk misten toen Milano in Spanje verbleef en Angelina bij haar oma woonde. Michael zegde de huur van zijn woning op, pakte samen met vriendin Naomi zijn spullen en kwam terug naar Scheveningen. ,,Ze hebben elkaar opgevangen in moeilijke tijden en dat kon het afgelopen half jaar minder”, vertelt Michael aan weekblad Privé over de roerige tijd. De moeder van de kinderen, Samantha de Jong, zit momenteel in een afkickkliniek in Schotland en kan door psychische problemen al een tijd niet voor haar kinderen zorgen.

Hoewel de kinderen het fantastisch vinden dat hun vader terug is in Nederland en ze eindelijk weer bij elkaar zijn, is het voor Michael moeilijk. ,,We zullen voorlopig uit de loods moeten leven. De kinderen moeten bij mijn moeder blijven tot ik een eigen huisje heb gevonden. Ik wil een nieuw leven opbouwen. Ik heb niet voor niets de zorg over mijn kinderen gekregen, die wil ik dan ook zo goed mogelijk uitvoeren.”

Feestdagen

Over de naderende feestdagen heeft Michael al nagedacht: ,,Met de feestdagen in het verschiet wil ik een gezin vormen met Naomi en de kinderen. Gezellig Sinterklaas en Kerstmis vieren met het elkaar in ons eigen huis. Die knusheid moet terugkomen.”

Meer DenD