Mieke Telkamp valt bijna uit uitvaart-top 10

Door: DitjesDatjes
11-06-2018

APELDOORN – De klassieker Waarheen waarvoor van Mieke Telkamp is steeds minder populair op uitvaarten. Dat blijkt uit de cijfers die uitvaartverzorger Monuta op de website heeft gepubliceerd. Het lied stond vorige jaar nog op de zevende plek van de meest gedraaide nummers op begrafenissen en crematies; nu is Telkamp gedaald naar de negende plek.

Monuta analyseert elk jaar duizenden nummers die elk jaar worden gekozen door nabestaanden om te draaien bij herdenkingsbijeenkomsten. Op de eerste plek staat nog steeds het Ave Maria in diverse uitvoeringen. Ook Time to say goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman en Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij staan nog steeds rotsvast in de top 3 verankerd.

Marco Borsato, die vorig jaar nog tweemaal in de top 10 stond, heeft in de lijst van 2017 slechts één vermelding: het nummer Afscheid nemen bestaat niet op de zesde plek. Frans Bauer bezet met Een trein naar niemandsland de vijfde plaats. Ede Staal, die in 2017 nog in de lijst stond met Het is nog nooit zo donker west, is uit de top 10 gevallen, net als Het dorp van Wim Sonneveld.

Klassiekers die nog wel bij de tien meest gedraaide nummers behoren, zijn We’ll meet again van Vera Lynn en het vogelgeluidennummer Et les oiseaux chantaient.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD