Modeontwerper onthult: Zó is Amalia écht!

Amalia blijkt een feestbeest!
Door: Matthieu Slee
26-01-2022

In de Paris Match is de Belgische modeontwerper Edouard Vermeulen opmerkelijk loslippig. Ze klapt hij uit de school over prinses Amalia. ,,Ik zou haar eerder sportief dan verfijnd noemen. Ze is zelfverzekerd, straalt en houdt van… feesten.”

Claudia de Breij werd verrast door prinses Amalia. De cabaretière die de oudste dochter van koning Willem-Alexander interviewde voor haar achttiende verjaardag, liet weten: ,,Wat me vooral verraste was haar enorme plichtsbesef in combinatie met een relativerend gevoel voor humor.” Nu doet ook modeontwerper Edouard Vermeulen een boekje open.

Loslippig
Story verwijst in een artikel van deze week naar de Paris Match waarin de Belgische modeontwerper opmerkelijk loslippig is. De meeste ‘hofleveranciers’ bijten nog liever hun tong af dan dat ze iets over hun clientèle zeggen, zoniet Edouard Vermeulen. En hij is toch echt niet de minste.

Oók Máxima
In 2002 werd Vermeulen door Koning Albert van België benoemd tot ‘Hofleverancier van België’. In 2003 werd hij ‘Officier in de Orde van Leopold II’ en in 2017 werd hij zelfs baron. Het is niet verrassend dat andere royals ook op Vermeulen vertrouwen, onder wie Máxima en haar dochters.

Romance
Amalia zou zou nu een romance hebben met de negentienjarige Isebrand Kaldewei, die uit een gegoede Duitse familie komt. Ze liet zich ook al positieve uit over die ‘charmante Duitse jongemannen’. In het verleden is ook wel geopperd dat de Belgische prins Gabriel wellicht een goede partner zou zijn, maar Vermeulen zegt: ,,Volgens mij kennen ze elkaar helemaal niet zo goed. Hoewel ik weinig weet van het intieme leven van de twee koninklijke families, heb ik noch Máxima noch Mathilde (de Belgische koningin, red.) er ooit over gehoord.”

Vakantie
Dat Edouard Vermeulen meer is dan ‘zomaar’ een modeontwerper, blijkt wel uit het feit dat hij met de Oranjes mee mocht naar hun Griekse vakantievilla. ,,Hun huis kijkt uit op zee en is omgeven door land.” Maar meer onder de indruk is hij van de warme familiebanden. ,,Het is een familie zoals alle andere. De sfeer is warm.”

Doorzetter
Volgens Vermeulen lijkt Amalia, die Nederlands spreekt met haar vader en Spaans met Máxima, heel erg op Willem-Alexander. ,,Ze heeft zijn spontaniteit. Ze heeft het hart op de tong en weinig op met protocol. Als ze bij me komt, geeft ze een kus ter begroeting. Amalia is vriendelijk, voor de duvel niet bang en een doorzetter. Totaal niet verlegen.”

Een feestje
,,Amalia luistert, maar doet wat ze wil,” zegt Vermeulen in het magazine. ,,Als ze door de stad loopt, moet ze er soms aan herinnerd worden dat ze een lijfwacht mee moet nemen.” Hij schetst het beeld van een levenslustige, jonge vrouw die zeker niet vies is van een feestje op z’n tijd. Dat bleek overigens ook al toen ze achttien werd.

Prins Pils
,,Ik zou haar eerder sportief dan verfijnd noemen”, klinkt het diplomatiek. ,,Ze is zelfverzekerd, straalt en houdt van… feesten.” Datzelfde werd vroeger ook gezegd van haar vader. Willem-Alexander werd in zijn jonge jaren zelfs Prins Pils genoemd. Amalia heeft geen bijnaam, maar dat ze van een drankje houdt is bekend. Vooral van cocktails. Haar paard heet niet voor niets mojito.

Meer DenD