Moeder gedode militair WOEST op prins Harry: Petitie gestart

Moeder start petitie tegen Prins Harry
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry is uitgeroepen tot winnaar van de Pat Tillman Award, vernoemd naar een voormalige American football-speler en militair die stierf tijdens een missie in Afghanistan in 2004. Dat uitgerekend prins Harry deze onderscheiding heeft gekregen, zorgt voor grote woede bij de moeder van Pat. ,,Ik ben geschokt!”

Prins Harry heeft de onderscheiding gekregen voor zijn ‘onvermoeibare inzet voor de veteranengemeenschap door de kracht van sport aan te wenden’. Mary, de moeder van Pat, hekelt dit besluit. ,,Ik ben geschrokt dat ze zo’n controversieel iemand hebben uitgekozen om deze prijs in ontvangst te nemen”, vertelt ze aan Daily Mail.

Woest

Harry is de oprichter van de Invictus Games, een internationale sportcompetitie voor ex-militairen die door hun legerdienst een handicap opliepen. De prins diende zelf in het Britse leger en ging op missie naar onder meer Afghanistan. Maar volgens Mary had de onderscheiding naar een ander moeten gaan. ,,Er zijn mensen die veel passender zijn. Mensen die echt werkzaam zijn in de veteranengemeenschap en geweldige dingen doen om veteranen te helpen.”

Petitie

Mary is niet de enige die boos is. Er is namelijk zelfs een petitie gestart. ,,Laten we ervoor zorgen dat de Pat Tillman-prijs degenen blijft eren die werkelijk erkenning verdienen. Teken en deel deze petitie om de integriteit van de Pat Tillman Award te helpen behouden”, luidt het op de website. De petitie is inmiddels al ruim 25.000 keer getekend.

Tags

PRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck