Moeder Jeangu Macrooy NIET aanwezig bij Songfestival?

Door: Lies Jansen
11-05-2021

Het coronavirus maakt reizen lastig en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Het uitreisverbod vanuit Suriname hangt als het zwaard van damocles boven het hoofd van Songfestivaldeelnemer Jeangu Macrooy en zijn moeder Jeannette. Alleen bij hoge uitzondering kan de moeder van Jeangu naar Nederland komen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Autoriteiten moeten deze week speciaal voor mij een uitzondering maken’

AvroTros en het management van Jeangu zouden nu bezig zijn de moeder van Jeangu alsnog te kunnen laten overvliegen. De moeder van Songfestivaldeelnemer Jeangu woont in Paramaribo. Het uitreisverbod vanuit Suriname zou het dus onmogelijk maken voor de moeder om haar zoon live te kunnen zien optreden bij het Eurovisiesongfestival. ,,De Nederlandse autoriteiten moeten deze week speciaal voor mij een uitzondering maken en ik weet nog absoluut niet of die toestemming er gaat komen”, aldus de moeder van Jeangu aan het AD. 

‘Hugo de Jonge lijkt me echt heel sympathiek’

Moeder Jeannette vervolgt: ,,Of dat lukt is alleen nog even heel spannend. Een minister als Hugo de Jonge lijkt me echt heel sympathiek en hij zal heus begrijpen dat een moeder bij zo’n optreden van haar kind wil zijn maar ja: ook hij zal zich aan alle spelregels willen houden.”

Favoriet van Eurovisiesongfestival

Over precies een week is het zover. Dan start het Eurovisiesongfestival en zal Jeangu Nederland vertegenwoordigen. Over de inzending zijn de meningen verdeeld. Zo zijn de Bookmakers niet echt enthousiast van de single van Jeangu. Hugo de Jonge vertelde aan Jeangu dat hij zijn hoofd niet mag laten hangen door de voorspelling van de Bookmakers. 
Er lijkt nu wel heel erg duidelijk sprake te zijn van een favoriet. De inzending van Frankrijk is zeer geliefd. 

Meer DenD