Monique schrijft kinderboek over Dunya

Door: DitjesDatjes
28-11-2018

Monique Westendorp werkt aan een kinderboek over het verlies van haar hond Dunya. Het boekje komt begin volgend jaar uit.

Verdriet

,,Eindelijk kan ik vertellen dat ik bezig ben een kinderboekje te maken over mijn aller liefste hondenziel Dunya”, schrijft de vriendin van Andrรฉ Hazes woensdagavond op Instagram. ,,Ik heb nog steeds onbeschrijflijk veel verdriet om haar verlies en wilde daar iets mee. Verwerken door te delen. Ons verhaal, ons leven saampjes op papier met mooie tekeningen erbij.”

Met het boekje wil Monique kinderen uitleggen wat er gebeurt als een huisdier overlijdt. ,,Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij/zij naar de hemel is? Maar ook, hoe breng je over dat een hond familie is en je daar goed voor moet zijn?” In mei moest de blondine afscheid nemen van haar hond Dunya, die ze 14,5 jaar had. De viervoeter had een tumor in haar hoofd en kampte met spieruitval. Ze heeft hier nog veel verdriet van. ,,Dunya was mijn meisje, mijn wereld en zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes.”

Goed doel

De afgelopen weken heeft Monique samen met een vriendin een begin gemaakt met schrijven. Het boek moet begin volgend jaar verschijnen. De opbrengst gaat naar een goed doel voor dieren.

View this post on Instagram

EINDELIJK kan ik vertellen dat ik bezig ben een kinderboekje te maken over mijn aller liefste hondenziel Dunya! Ik heb nog steeds onbeschrijflijk veel verdriet om haar verlies en wilde daar iets mee. Verwerken door te delen. Ons verhaal, ons leven saampjes op papier met mooie tekeningen erbij. Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij/zij naar de hemel is? Maar ook, hoe breng je over dat een hond familie is en je daar goed voor moet zijn? Samen met mijn vriendin Bianca, die schrijfster is, animatie studio Anikey en uitgeverij MOON, probeer ik dit over te brengen in een boekje. De afgelopen weken zijn we daar al mee bezig geweest en de aankomende maanden kan ik jullie mee laten kijken waar we nu staan. Begin van het nieuwe jaar hoop ik het uit te brengen en zal een gedeelte van de opbrengst doneren aan een goed doel voor dieren. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik zo veel volgers heb, want mede daardoor krijg ik deze kans en dit betekend voor mij meer dan ik jullie kan omschrijven! Dunya was mijn meisje, mijn wereld en zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes ๐Ÿ™โค๏ธ๐Ÿพ

A post shared by ๐™ผ๐š˜๐š—๐š’๐š€๐šž๐šŽ ๐™ฝ๐š˜๐šŽฬˆ๐š• (@moniquenoell) on

 

 

Meer DenD