Monique Smit walgt van kinderboekenschrijver: ‘Vreselijk om dit te lezen’

Monique walgt van kinderboekenschrijver||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is enige ophef ontstaan over Pim Lammers, één van de kinderboekenschrijvers. Volgens velen is hij absoluut niet geschikt voor de kinderboekenweek, aangezien hij boeken schrijft over kinderen en seksualiteit. Monique Smit vindt het onbegrijpelijk.

Onlangs werd bekendgemaakt dat Pim Lammers één van de kinderboekenschrijvers is dit jaar. Hij gaat een gedicht schrijven, zo maakte organisator CPNB bekend. Maar nadat iemand research heeft gedaan over de schrijver en dat heeft gedeeld op Instagram, is er enige ophef ontstaan.

‘Viespeuk’

Een vrouw genaamd Negrita kwam tot de ontdekking dat Pim verhalen heeft geschreven over kinderen en seksualiteit. Op Instagram deelt ze haar research, iets wat al snel door veel BN’ers wordt gedeeld. Monique Smit is behoorlijk geschrokken van de ontdekking en deelt de bevindingen van Negrita op haar eigen Instagram.

Negrita deelt één van de verhalen van Pim waar hij schrijft over een voetbaltrainer die een jongen betast. ,,Jasper is een D-pupil. Dus niet ouder dan 12 jaar. Jasper wordt zachtjes geknepen in zijn kruis door de voetbaltrainer. Maar daar blijft het niet bij. Nee! De voetbaltrainer voelt zelfs met zijn vingers in het broekje aan de haartjes van Jasper. En deze Pim Lammers leest dus ook voor aan kinderen en mag nu dus het gedicht voor de kinderboekenweek schrijven. Pim is een viespeuk!”, schrijft ze in de story.

‘Vreselijk om te lezen’

Velen zijn inmiddels op de hoogte van de verhalen die Pim schrijft en er wordt dan ook voortdurend gereageerd op de Instagram van de kinderboekenweek. Ook Monique vindt het vreselijk om het verhaal van Pim te lezen en besluit een reactie te vragen, al vermoedt ze dat deze net als de andere negatieve reacties snel weer wordt verwijderd.

,,Wat triest dat jullie alle reacties rondom Pim Lammers verwijderen”, schrijft Monique. ,,Als moeder van 2 jonge kids vind ik het vreselijk om te lezen wat hij heeft geschreven. Hier zouden alle ouders van op de hoogte moeten worden gebracht ipv de comments verwijderen. Gelukkig hebben we zelf een groot bereik…”

Reactie verwijderd

Slechts een paar minuten later wordt ook de reactie van Monique verwijderd. ,,Ook mijn reactie werd binnen 5 min verwijderd. Ze hebben inmiddels nieuwe opmerkingen uitgeschakeld. Ik neem aan dat je als organisatie toch eerst goed research doet voordat je met iemand gaat samenwerken?!”

Tags

MONIQUE SMIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck